Де оселилися Адам та Єва

Питання про Адама та Єву?

Відповідь: Чи були Адам і Єва спасенні? Біблія конкретно не повідомляє, чи були спасенні Адам і Єва. Вони були єдиними людьми, які знали Бога, перш ніж були заплямовані гріхом. Отже, навіть після свого падіння, вони все одно знали Його краще за будь-кого із нас сьогодні. Адам і Єва, безумовно, вірили та залежали від Бога. Він продовжував говорити з ними і задовольняти їхні потреби після гріхопадіння. Вони знали про Господню обітницю послати Спасителя. Після гріхопадіння Бог зробив Адамові та Єві шкіряний одяг (Буття 3:21), що багато дослідників сприймають як перший акт принесення в жертву тварини, який провіщував майбутню смерть Христа на хресті за гріхи світу. Склавши ці факти воєдино, ми можемо дійти висновку, що Адам і Єва були спасенні та насправді потрапили на небо/рай після смерті.

Скільки дітей було в Адама та Єви? Біблія не називає точної кількості. В Адама та Єви народилися Каїн (Буття 4:1), Авель (Буття 4:2), Сиф (Буття 4:25) і багато інших синів та дочок (Буття 5:4). З огляду на те, що вони зберігали здатність народжувати дітей протягом сотень років, цілком можливо, що в них було понад 50 дітей.

Коли були створені Адам і Єва? Якщо дослідити історію Старого Завіту та вік людей у 5-му розділі книги Буття, то можна дійти висновку, що Адам і Єва були створені приблизно в 4000 році до н.е.

Чи були Адам і Єва печерними людьми? Розділ 3 книги Буття передає цілком інтелектуальну розмову Адама та Єви з Богом. Вони, можливо, були «примітивними» у своєму розумінні багатьох речей, проте в жодному разі не були «мавпоподібними» чи розумово недорозвиненими людьми. Насправді, вони були найдосконалішими людськими істотами в історії світу.

Як довго Адам і Єва перебували в Едемському саду, перш ніж згрішити? У Біблії прямо не сказано, скільки часу Адам і Єва провели в Едемському саду до гріхопадіння. Але створюється враження, що пробули вони там короткий період, можливо, день або два. Діти у них народилися вже після гріхопадіння (Буття 4:1-2), тож навряд чи вони перебували в саду дуже довго.

Чи мали Адам і Єва пупки? Пупок утворюється пуповиною, що з’єднує дитину з матір’ю в утробі. Адам і Єва були створені безпосередньо Богом, а не народилися у звичайний спосіб. Отже, швидше за все, що вони пупків не мали.

Питання про Адама та Єву?

Адам і Єва

Створивши Адама, Бог побачив, що «Не добре, щоб бути чоловіку самотнім» (Бут. 2:18), і тільки створивши жінку, Єву — дружину Адама, Він сказав про все, створене Ним, що «вельми добре воно» (Бут. 1:31).

Бог створив прабатьків людства, щоб вони володарювали над світом творіння. Тому, досягши досконалості, Адам і Єва стали б: він — царем усіх суб’єктів у світі творіння, а вона — царицею всіх об’єктів у творінні.

Об’єднавшись в одне ціле як чоловік і дружина, вони стали б центром володарювання над усім світом творіння, який складається з суб’єктів і об’єктів.

Три Благословення

Створивши Адама і Єву, Бог дав їм Три Благословення : плодитися, розмножуватися і володарювати над світом творіння (Бут. 1:28). Якби вони за Його словом створили Божу країну, тобто Царство Небесне, Бог, без жодного сумніву, відчував би найбільшу радість, дивлячись на щасливе життя Своїх дітей.

Божа заповідь

У Книзі Буття написано, що Бог попереджав Адама і Єву, що коли вони з’їдять плід із дерева пізнання добра та зла, то неодмінно помруть (Бут. 2:17). Вони могли або не послухати попередження Бога і померти, або дослухатися до нього і продовжувати жити. Цей факт свідчить про те, що на той час вони ще не досягли досконалості. Світу творіння було призначено досягти досконалості після завершення певного періоду, описаного в Біблії як шість днів. І людина, як частина світу творіння, не є винятком із цього правила.

Адам і Єва могли б стати прабатьками людства, які втілюють у собі добро, якби впоралися зі своєю часткою відповідальності, дотримуючись Божої заповіді не їсти плід із дерева пізнання добра і зла.

Гріхопадіння

Християни, спираючись на біблійні писання, притримувалися (хоча й недостатньо чіткого) розуміння, що всі гріхи виникли внаслідок того, що Адам і Єва, перший чоловік і перша жінка, з’їли плід із дерева пізнання добра і зла.

У Книзі Буття (3:24) написано, що, оскільки Адам учинив гріхопадіння, Бог поставив Херувима і меча полум’яного, щоб перекритишлях до дерева життя.

Дерево життя було втрачене в Едемському саду (Бут. 2:9), тому Божа мета провидіння спасіння полягала в його відновленні як дерева життя, про яке говориться в Об’явленні (22:14). Через гріхопадіння Адам не зміг стати першим деревом життя (Бут. 2:9), тому, щоб спасти грішне людство, Ісус має прийти вдруге як останнє дерево життя (Об’яв. 22:14). Ось чому Ісуса називають «останнім Адамом» (1 Кор. 15:45).

До гріхопадіння, як сказано в Біблії, Адам і Єва були голими і не соромилися (Бут. 2:25). Та після нього, засоромившись власної наготи, зшили вони фігове листя і прикрили свої статеві органи (Бут. 3:7). Люди природно приховують свої вади.

Корінь гріха

Якби плід дерева пізнання добра і зла був справжнім плодом та Адам і Єва скоїли гріхопадіння, з’ївши його, вони б, напевно, прикрили руки або рота. Однак вони прикрили свої статеві органи. Отож очевидно, що вони стали соромитися статевих органів, оскільки їхній прогріх стосувався саме них. Звідси випливає, що вони згрішили своїми статевими органами.

Діти Адама

Відразу після гріхопадіння, коли Адам і Єва, маючи первородний гріх, ще не встигли зробити ні добрих, ні злих учинків, вони опинилися в проміжному положенні — між Богом і сатаною, будучи пов’язаними з обома.

Коли сім’я Адама перебувала в проміжному положенні, Бог дав його дітям, Каїну й Авелю, можливість принести жертви належним чином, щоб сім’я Адама могла зайняти положення, яке б дало Богу змогу здійснювати Своє провидіння відновлення через неї. Однак замість цього Каїн убив Авеля, створивши умову для вторгнення сатани.

Див. також

Сім’я Адама і Єви

Коли Адам і Єва залишили Еденський сад, вони продовжували дізнаватися, яким є для них на землі план Небесного Батька. Вони мали багато дітей і навчали всіх їх, щоб вони знали про Господа. Одні діти Адама і Єви вибрали слухатися Господа. А інші вибрали не слухатися Його.

Сімʼя Адама і Єви вела книгу спогадів. У цій книзі вони писали історію своєї сімʼї. Вони писали про те, як Господь допомагав їм.

Каїн і Авель були двома синами Адама і Єви. Авель любив Господа і вибрав йти за Ним. Каїн не слухався Господа. Він вибрав не підкорятися.

Сім’я Адама і Єви продовжувала зростати. Людей народжувалося все більше й більше. Усі вони мали свободу, щоб робити вибір. Часом дехто з людей не підкорявся Господнім заповідям. Господь посилав пророків, щоб ті навчали людей каятися.

Related Post

Перехресне запилення за допомогою комахПерехресне запилення за допомогою комах

Запилення та його способи Запилення — це процес перенесення пилку з пиляків на приймочку маточки. Відбувається під час цвітіння рослин. Початок цвітіння та його тривалість залежать від віку рослин і

Скільки чекати після оцінки квартириСкільки чекати після оцінки квартири

Зміст:1 Оцінка квартири — покрокова інструкція як оцінити квартиру у режимі онлайн + огляд ТОП-3 оціночних компаній з вигідними умовами співпраці1.1 1. Що таке оцінка квартири і коли вона необхідна?1.1.1